Skip to eusi
Ningkatkeun kakuatan pikeun bodybuilding

Diajar ningkatkeun otot sareng kakuatan fisik pikeun hipertrofi

Waktu maca: 6 menit

Geus biasa jalma hayang ningkatkeun kakuatan muscular jeung fisika pikeun ngahontal leuwih gede hipertropi, tapi éta ogé lumrah pikeun nyaho saeutik ngeunaan kumaha carana ngahontal hasil alus.

Saha waé anu ngalaksanakeun latihan fisik unggal dinten, naha di bumi atanapi di gim, hoyong gain massa otot sareng langkung gancang langkung saé.

Nanging, bagian anu penting tina ieu nyaéta nguatkeun otot sareng awak anjeun sacara gembleng, anu bakal ngabantosan ningkatkeun kamampuan anjeun sareng ngahontal tujuan anjeun.

Ku alatan éta, tujuan utama artikel ieu pikeun némbongkeun sababaraha tips pikeun kumaha carana ningkatkeun kakuatan otot sahingga ngahontal hypertrophy gede. Kadieu!

Kumaha carana ningkatkeun kakuatan fisik anjeun

jalma nu hayang kumaha carana ningkatkeun kakuatan fisik sareng kedah milarian prakték latihan kalayan fokus utama ieu, janten penting ogé pikeun hipertrofi ku cara nu hadé.

Salian ti meakeun tangtu suplemén, nu ngaronjatkeun kinerja sarta kakuatan fisik, utamana saméméh latihan, loba latihan ogé efisien pikeun ngahontal hasil pangalusna.

Sababaraha anu paling cocog pikeun tujuan ieu nyaéta bangku pencét, rowing na squatting, nu pakait sareng konsumsi protéin luhur di diit, naha via kadaharan atawa suplemén, ngaronjatkeun kakuatan fisik.

Ku jalan kitu, konsumsi protéin luhur sanggeus umur 40 greatly ngaronjatkeun épék mangpaat tina latihan beurat dina gaining kakuatan fisik jeung otot.

Kumaha carana ningkatkeun kakuatan otot

kumaha carana ningkatkeun kakuatan otot ngaliwatan latihan jeung konsumsi dahareun téh cara pangalusna pikeun ngahontal hasil langgeng.

Saha waé anu badé ngalakukeun latihan pikeun nguatkeun otot awakna kedah teras-terasan fokus kana latihan beurat pikeun ngagaduhan anu saé gain massa otot jeung ngurangan gajih awak.

Sanajan ieu, hal anu penting pikeun meakeun pangan nu mantuan meunang kakuatan otot, sapertos lemak teu jenuh, magnesium sareng selenium.

Konsumsi kacang polong, kayaning lentils, endog, daging jeung produk susu ogé brings hasil hébat ku enhancing gain kakuatan otot.

MACA >>>  Hemogenin atanapi Oxymetholone: ​​Inpormasi, indikasi, harga sareng seueur deui!

Dina jejer salajengna, anjeun bakal ningali langkung seueur ngeunaan kumaha carana kéngingkeun kakuatan otot dina bagian anu paling béda dina awak anjeun ngalangkungan latihan latihan fisik khusus.

Kéngingkeun kakuatan otot dina panangan

Anjeun tiasa sacara gampil mangtaun kakuatan otot dina panangan anjeun, tingali kumaha carana ningkatkeun kakuatan panangan tina latihan husus:

  • ekstensi triceps
  • biceps ngagulung
  • triceps Perancis 
  • Panangan lentong

Mangtaun kakuatan otot dina suku

Para ningkatkeun kakuatan otot dina suku aya sababaraha pilihan hébat pikeun kumaha carana ningkatkeun kakuatan leg kalawan latihan:

  • ngangkat suku
  • Jongkok gratis
  • Panjangan suku 
  • Bukaan suku sisi

Mangtaun kakuatan otot dina tonggong

Salah sahiji grup otot anu paling penting nyaéta tonggong, teu aya ragu, sabab ningkatkeun sikep, masalah tulang tonggong sareng ngirangan nyeri sareng résiko tatu.

Sababaraha pilihan latihan pangalusna kumaha carana ningkatkeun deui kakuatan

  • Hiji sisi jeung tali dayung
  • Ngalereskeun bar
  • Superman
  • nempatkeun 
  • Plank beuteung.

Naon anu kudu dilaksanakeun pikeun ningkatkeun kakuatan otot

jalma nu hayang ningkatkeun kakuatan otot kudu milih pikeun suplemén nu boga tujuan pikeun mawa hasil leuwih efisien jeung gancang, jeung nu dijamin.

Anjeun tiasa ngonsumsi duanana pre-workouts sareng pro-hormonal, anu bakal ngabantosan ningkatkeun beurat. massa otot jeung kakuatan fisik tingali di handap naon anu kudu dipigawé pikeun ngaronjatkeun kakuatan otot.

Pra latihan

Pra workouts pohara penting pikeun tujuan ieu gaining otot jeung kakuatan fisik, sarta salah sahiji pangalusna dina pasaran nyaeta creatine.

Ieu mangrupikeun produk anu langkung penting pikeun ngajamin tanaga dipikabutuh pikeun otot anjeun, cocog pisan pikeun anu hoyong latihan latihan anu langkung sengit. meuli pre workout.

pro hormonal

Prohormones ogé penting pikeun gaining kakuatan fisik sarta kakuatan nambahan otot pikeun hypertrophy, mastikeun yén hasil nu dipikahoyong bakal sabenerna kahontal.

Aya tilu suplemén tina jinis anu tiasa dianggap anu pangsaéna pikeun ngagaduhan hasil anu saé, nyaéta Hydra, Alpha M1 sareng Decabolin. meuli hormonal pro.

Kumaha carana ningkatkeun kakuatan pikeun bisa ngalakukeun pull-up bar

Latihan anu dipraktékkeun dina bar gado-up nguatkeun otot anu béda-béda awak, khususna otot tonggong. kumaha carana ningkatkeun kakuatan pikeun ngalakukeun barbell :

Hiji cara alus teuing pikeun ngaronjatkeun kakuatan otot ieu sarta ngalakukeun bar hadé nyaéta ngaliwatan pamakéan suplemén protéin, nu ngamajukeun a wangunan otot jeung kakuatan fisik leuwih gede.

MACA >>>  Suung anu tiasa didahar

Creatine mangrupikeun pilihan anu penting pikeun anjeun gaduh kakuatan langkung pikeun ngalakukeun gado-up langkung intens, langkung milih pamulihan otot antara unggal set.

Kumaha carana ningkatkeun kakuatan pencét bangku anjeun

Bench press mangrupikeun latihan anu penting pisan pikeun mangtaun massa otot di wewengkon béda awak, utamana dina dada, tapi ogé dina taktak jeung triceps, tingali kumaha carana ningkatkeun kakuatan bench press :

Pikeun ningkatkeun kakuatan dina latihan ieu, anjeun kudu mertimbangkeun sababaraha tips penting anu bakal nyieun bédana badag.

Ngaronjatkeun sabaraha sering anjeun pencét bangku saminggu mangrupikeun salah sahijina, ogé ningkatkeun téknik gerakan pikeun ningkatkeun kakuatan sareng massa otot anjeun.

Nambahkeun beban anu terus-terusan ogé ngabantosan pisan, tapi salawasna kalayan ati-ati sareng kasabaran.

Ngonsumsi katuangan atanapi suplemén kalayan karbohidrat anu nyerna laun-laun mangrupikeun cara sanés pikeun ningkatkeun kakuatan nalika latihan fisik.

Kumaha carana ningkatkeun kakuatan dina squats

Squat mangrupikeun latihan anu penting pisan pikeun nguatkeun otot suku, tapi ogé ngagunakeun grup otot anu sanés.

Éta sabab maksakeun sakumna awak nalika nganggo bar pikeun latihan, ku kituna jumlah otot anu langkung ageung bakal direkrut sareng langkung seueur kakuatan bakal dicandak ku latihan. kumaha carana ningkatkeun kakuatan dina squats.

Ujung utama nyaeta nu salawasna dahar kacida alusna jeung alus suplemén pikeun ngaronjatkeun kakuatan otot jeung mawa énergi konstan salila latihan.

Ningkatkeun kakuatan pikeun bodybuilding

jalma nu hayang ningkatkeun kakuatan pikeun bodybuilding kedah nuturkeun tip anu dasar pikeun nguatkeun fisik sareng otot.

Kanaékan bertahap dina beban beurat anu dianggo dina latihan nyegah stagnation dina kamekaran otot sareng paningkatan kakuatan fisik.

Nyanggakeun otot istirahat penting pisan pikeun nyegah overtraining, nyaéta, latihan otot kaleuleuwihan, anu tiasa nyababkeun tatu anu serius.

Tip séjén nyaéta yén anjeun nyobian ngagabungkeun latihan latihan beurat sareng sababaraha jinis latihan pikeun tiasa potentiate kakuatan grup otot sacara umum.

HIIT mangrupikeun pilihan anu saé sabab henteu ngan ukur promosi anu langkung ageung gain otot, tapi ogé mantuan dina leungitna beurat.

Ningkatkeun kakuatan sareng hypertrophy

ku kituna anjeun bisa ngahontal ngaronjat kakuatan sarta hypertrophy leuwih gampang, aya sababaraha titik perhatian anu pohara penting, jadi perhatian ka aranjeunna penting.

MACA >>>  Protokol sareng Diet pikeun Kontrol Kahariwang

Tip awal nyaéta pikeun ningkatkeun énergi pikeun latihan latihan kalayan konsumsi katuangan anu ngabantosan dina masalah ieu, sapertos kasus jalma beunghar karbohidrat kompleks.

Séréal sakabeh, kayaning oatmeal jeung nu dijieun tina gandum, kayaning roti sakabeh-sisikian jeung pasta sakabeh-gandum, kitu ogé kentang amis, mantuan pisan dina ngaronjatkeun énergi pikeun latihan, dileupaskeun laun.

Kadaharan termogenik, anu ogé ngabantosan naekeun énergi, kakuatan otot sareng disposisi, ogé kedah dikonsumsi, sapertos green tea, kopi, kayu manis sareng jahé.

Suplemén pikeun ningkatkeun kakuatan nalika latihan

Lamun hayang nedunan optimal salila workout a, lajeng consuming suplement pikeun ngaronjatkeun kakuatan éta pangalusna rekomendasi.

Anjeun bakal tiasa mendakan sababaraha jinis anu sayogi di pasar pikeun ningkatkeun kamampuan sareng kakuatan sapanjang latihan latihan.

Pra latihan

Pra workouts anu jauh pangalusna pikeun ningkatkeun kakuatan otot sareng fisik sareng diantarana, creatine mangrupikeun anu paling suksés.

Creatine tanggung jawab pikeun nyumbang kana produksi énergi anu langkung ageung pikeun sél otot, sahingga ningkatkeun kakuatan otot sareng ledakan kanggo inpormasi anu langkung lengkep. pangalusna pre workout.

O Suplemén ZMA, akronim pikeun Séng, Magnésium sareng Vitamin B6, ogé mangrupikeun indikasi anu saé pikeun ningkatkeun daya tahan sareng gain kakuatan fisik sareng otot.

Ujung pra-latihan anu terakhir nyaéta béta-alanine, suplemén anu épéktip pisan sabab ningkatkeun waktos kacapean otot, ogé manjangkeun épék creatine.

kacindekan

Sakumaha anu anjeun tingali, latihan latihan fisik pikeun hipertrofi cukup umum, tapi pikeun hasil anu langkung saé, anu paling hadé dilakukeun nyaéta milih pikeun ningkatkeun kakuatan fisik sareng otot.

Dina téks ieu, anjeun diajar langkung seueur ngeunaan kumaha anjeun tiasa ningkatkeun kakuatan fisik sareng otot ngaliwatan latihan, konsumsi pangan sareng pamakean suplemén anu bakal ngajantenkeun bédana dina hasil anjeun.

Naha anjeun resep artikel dinten ieu ngeunaan Diajar ningkatkeun kakuatan otot jeung fisik ku kituna anjeun bisa hypertrophy?