Skip to eusi
ahli gizi anu fokus kana leungitna beurat

Fungsional versus gizi olahraga | Nyaho bédana sateuacan angkat ka ahli gizi

Waktu maca: 7 menit

Pentingna ahli gizi ningkat di sakumna dunya, saatosna, persépsi kumaha éta dahareun sehat ngajadikeun bédana dina kahirupan urang leuwih lega poé ieu.

Tapi sanaos naékna, masih seueur mamang ngeunaan profésional ieu, daérah kaahlian ieu sareng iraha milarian konsultasi.

Tujuan tina tulisan ieu nyaéta pikeun ngajalajah bédana antara nutrisi fungsional sareng olahraga, anu masih nyababkeun seueur kabingungan, sateuacan anjeun angkat ka ahli gizi.

Hoyong terang sadayana ngeunaan éta? Ku kituna hayu urang balik!

Naon Nutrisi Fungsional?

Naon Nutrisi Fungsional? ? Gizi fungsional mangrupikeun salah sahiji pendekatan kana daérah gizi anu ageung anu muncul di Amérika Serikat dina taun 1990-an sareng dugi ka Brazil dina awal abad ka.

Salah sahiji bédana pangbadagna dina pendekatan gizi ieu nyaéta nurutan anu langkung individual pikeun unggal pasien.

Hal ieu sabab henteu ngan ukur nganggap aspek fisik, tapi ogé aspék lingkungan manusa, nyaéta, praktékna, kabiasaan, rutinitas, padamelan anu dilakukeun sareng kumaha kaayaanana. kaséhatan Anjeun méntal.

Interaksi anu aya diantara sadaya sistem dianalisis sacara éksténsif pikeun nunjukkeun kadaharan bener keur konsumsi ku individu.

Nutrisi fungsional, ku kituna, salawasna boga tujuan pikeun kaséhatan fisik jeung méntal sabar ku nunjukkeun dahareun jeung prakték dahar anu bakal mawa kualitas hirup hadé.

Naon gizi olahraga?

Naon gizi olahraga ? Gizi olahraga bisa digambarkeun salaku pendekatan gizi anu ngurus dahar jeung maén olahraga, teu ngan diantara atlit professional, tapi ogé diantara amatir jeung jalma anu ngan latihan kagiatan fisik.

Ku alatan éta, profésional anu damel di daérah ieu nerapkeun pangaweruh ngeunaan gizi, biokimia sareng fisiologi kana prakték kagiatan fisik kalayan tujuan:

  • Perbaikan kinerja
  • promosi kaséhatan   
  • A pamulihan sanggeus latihan
ahli gizi pikeun meunangkeun massa otot
ahli gizi pikeun gain massa muscular

Kumaha ahli gizi tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun massa otot

Ahli gizi ngabantosan pasién nampi massa otot ngaliwatan kreasi a diit dumasar kana kabutuhan sareng tujuan gizi Kumaha ahli gizi tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun massa otot.

A diet pikeun batur who wants to mangtaun leuwih otot kudu leuwih difokuskeun pangan-euyeub protéin jeung, dina situasi nu tangtu, on suplemén protéin.

MACA >>>  Skala Digital: Kumaha carana milih? Tingali modél sareng harga
ahli gizi anu fokus kana leungitna beurat
ahli gizi kalayan fokus kana emaciation

Kumaha ahli gizi tiasa ngabantosan anjeun leungit beurat

Saha nu hayang leungit beurat kedah milarian ahli gizi supados anjeunna tiasa ngabantosan ngembangkeun diet séhat anu ngabantosan kasaimbangan kalori négatip anu langkung ageung, Kumaha ahli gizi tiasa ngabantosan anjeun leungit beurat anu bakal ngabantosan leungitna beurat.

Salaku tambahan, ahli gizi ogé tiasa resep suplemén alami anu ngabantosan leungitna beurat langkung efektif, sapertos thermogenics sareng suppressants napsu.

Dimana kuring tiasa mendakan ahli gizi anu nyumponan perjanjian?

Dimana mendakan ahli gizi anu nyumponan perjanjian ? Kiwari kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngagunakeun sababaraha situs web pikeun manggihan ahli gizi anu dianggo ku kasapukan, sakumaha dina kasus Doctoralia.

Pilihan séjén nyaéta milarian dina situs wéb ahli gizi anu dipikahoyong, dimana seueur waktos aya inpormasi ieu.

Naha ahli gizi tiasa hadir online?

enya, ayeuna ahli gizi tiasa hadir online bisa ngagunakeun rupa-rupa sarana téhnologis pikeun ngalakukeun perawatan online kalawan penderita maranéhanana ngaliwatan telepon video, nu bisa dijieun ku komputer atawa ponsel.

Ahli gizi ngandelkeun sababaraha alat digital pikeun ngajantenkeun jasa ieu salengkepna, sapertos:

Ningali sudut pandang téknis, jinis jasa ieu ngagaduhan seueur kaunggulan sareng éta sababna parantos langkung diadopsi dina jaman ayeuna.

Barina ogé, jinis palayanan ieu ngamungkinkeun pasien sareng ahli gizi henteu aya di kota anu sami pikeun ngalaksanakeun pasini. ahli gizi olahraga unimed.

Ahli Gizi kalayan layanan online (Larissa Scharf Nutritionist)

Larissa Scharf mangrupikeun ahli gizi sareng psikoanalis khusus dina aromaterapi sareng gelar pascasarjana dina nutrisi klinis, olahraga sareng phytotherapy anu damel sacara pribadi sareng online.

Pikeun maranéhanana anu hayang perawatan gizi anu promotes kaséhatan gede, boh dina nambahan beurat atanapi slimming, profésional ieu indikasi pangalusna, komo deui lamun Anjeun keur pilari konsultasi kajauhan.

ahli gizi olahraga unimed

Salah sahiji pilihan pikeun anu hoyong milarian ahli gizi olahraga anu damel ku perjanjian nyaéta ngalangkungan Unimed.

Perusahaan rencana kaséhatan ngagaduhan perjanjian sareng ahli gizi anu saé anu damel di daérah olahraga, anu bakal ngajamin anjeun hasil anu langkung saé dina rutin latihan sapopoé.

Ahli gizi naon anu tiasa resep sareng resep?

ahli gizi naon anu tiasa resep sareng resep dina hal suplemén dahareun, éta salawasna dibarengan ku Déwan Gizi Federal, pikeun mastikeun yén profésional teu ngaleuwihan spheres of kompetensi-Na.

Ahli gizi tiasa resep suplemén pangan dumasar kana:

  • Nutrisi
  • zat bioaktif
  • Énzim
  • Prebiotics jeung Probiotics
  • Produk lebah sapertos madu, propolis, royal jelly sareng sari
  • pangan anyar jeung bahan anyar jeung nu lianna otorisasi ku Anvisa pikeun dijual, nyalira atanapi dina kombinasi   
  • Ubar-obat over-the-counter dumasar kana vitamin, mineral, asam amino sareng protéin, terasing atanapi digabungkeun saling
MACA >>>  Naon anu kedah didahar pikeun rambut anu langkung kuat sareng séhat?

Nalika milarian ahli gizi?

Nalika milarian ahli gizi, Hiji jalma tiasa milarian ahli gizi pikeun alesan anu béda, naha pikeun masalah anu aya hubunganana sareng awak atanapi estetika atanapi alesan kaséhatan.

Ieu mangrupikeun kasus anu milari profésional di daérah kalayan tujuan nambahan beurat, pikeun leungit beurat, atawa malah pikeun ngaronjatkeun kaséhatan alatan ngabogaan kasakit kawas diabetes, atawa keur dina grup umur kalawan perhatian gede, kayaning manula.

Difokuskeun kana leungitna beurat

Dina kasus jalma anu hoyong leungit beurat, bimbingan sareng ahli gizi penting pisan supados aranjeunna tiasa nangtoskeun kisaran beurat idéal, merhatikeun biotipe sareng rutinitasna.

Sajaba ti éta, manéhna baris némbongkeun Anjeun cara pangalusna teu ngan leungit beurat, tapi pikeun ngajaga beurat dina cara sustainable, ngaliwatan reeducation dahareun.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi leungitna beurat

Fokus dina gaining massa sarta gaining beurat

Ngaronjatkeun beurat sareng massa otot sering janten masalah pikeun seueur jalma, anu, sanaos latihan sacara intensif sareng nyerep seueur kalori, henteu tiasa ngahontal beurat anu dipikahoyong atanapi otot anu dipiharep.

Konsultasi sareng ahli gizi bakal ngamungkinkeun profésional pikeun nunjukkeun ka anjeun naon tuangeun anu anjeun kedah tuang sareng jumlahna pikeun ngahontal tujuan anjeun.

Anjeunna masih tiasa resep konsumsi suplemén, sapertos suplemén protéin sareng kalori tinggi.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi museurkeun kana gain massa

Fokus kana diabetes jinis 1 sareng 2

Jalma anu ngagaduhan diabetes, naha jinis 1 atanapi 2, tiasa gaduh masalah anu serius pikeun ngontrol panyakit upami henteu ngagaduhan diet anu leres.

Konsumsi pangan kedah janten sekutu pikeun pasien sareng ku kituna ahli gizi penting dina kaayaan ieu, sabab anjeunna bakal nyiapkeun ménu anu khusus pikeun kabutuhanna, mastikeun kontrol glikemik anu langkung saé.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi fokus kana diabetes tipe 1 sareng 2

Fokus ka ibu hamil

Awéwé hamil peryogi gizi khusus dina jumlah anu leres salami periode anu penting ieu, dimana aranjeunna tanggung jawab kana tuangeunana sorangan sareng pikeun kamekaran orok dina beuteungna.

Ku alatan éta, hiji ahli gizi bakal nyieun hiji rencana hidangan idéal pikeun mastikeun yén anjeun duanana cageur salila waktu husus ieu.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi museurkeun kana ibu hamil

Difokuskeun ka senior

Salah sahiji tahapan kahirupan anu peryogi perawatan anu langkung ageung kalayan tuangeun, tanpa ragu, nyaéta manula.

Ahli gizi bakal ngawas lansia supados tiasa ngaidentipikasi kakhususan tina éta sepuh, sakumaha dina kasus ngaronjatna konsumsi kalsium, vitamin D atawa beusi.

MACA >>>  Resep Sup Kubis: Resep kanggo ngirangan beurat! Parios!

Sadaya ieu pikeun mastikeun yén individu bakal séhat pisan salami periode ieu, nyayogikeun kualitas kahirupan anu langkung saé.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi pikeun manula

Pikeun ahli gizi gim / olahraga

Saha waé anu ngalaksanakeun kagiatan fisik, naha éta olahraga atanapi latihan di gim, pikeun luang atanapi kompetisi, peryogi diet khusus anu ditujukeun pikeun tujuanana.

Ahli gizi anu bakal ngira-ngira kaayaan anjeun ayeuna sareng kabutuhan gizi anu anjeun gaduh, nyiptakeun rencana tuangeun lengkep sareng bahkan resep suplemén tuangeun khusus.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi gim sareng ahli gizi olahraga

Difokuskeun recovery rumah sakit

Pasén dina kaayaan rumah sakit peryogi gizi anu nyukupan pikeun mastikeun yén anjeunna bakal pulih pinuh.

Ahli gizi ngabantosan hidrasi tina sabar, ngajadikeun prosés penyembuhan gampang, avoids leungitna beurat otot sarta ensures gizi optimal, sajaba faktor penting séjén pikeun individu tina diet maranéhanana.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi kalayan fokus kana pamulihan rumah sakit

Kumaha jalan ka ahli gizi?

Kumaha jalan ka ahli gizi? ? Konsultasi sareng ahli gizi dimimitian ku wawancara atanapi anamnesis supados anjeun tiasa nampi data ngeunaan pasien, sapertos kamungkinan masalah kaséhatan sareng pangaweruh ngeunaan diet individu ayeuna.

Salaku tambahan, ahli gizi ngalaksanakeun pamariksaan fisik ka pasien pikeun mariksa ukuran antropometrina, sapertos beurat sareng jangkungna, salian ti lipatan kulit sareng persentase gajih.

Sadaya ieu supados anjeunna tiasa terang beurat pasien sareng kaayaan kaséhatan pikeun ngembangkeun rencana tuangeun dumasar kana kabiasaan tuang sareng tujuan anu dipikahoyong.

Rencana tuangeun khusus teras disetél sareng dikirimkeun ka pasien, dumasar kana inpormasi anu dicandak dina kunjungan ka-1, kalayan prediksi sabaraha lami pasien bakal nyandak pikeun ngahontal tujuan gizina.

Dina sababaraha kaayaan, profésional tiasa nyuhunkeun tes laboratorium pikeun kéngingkeun inpormasi khusus, sapertos tingkat glukosa getih sareng koléstérol pasien, sareng ngawas évolusi angka-angka ieu kana waktosna.

kacindekan

Sakumaha anu anjeun tingali, ahli gizi mangrupikeun profésional anu penting pisan pikeun kaséhatan, sabab ngabantosan pasien tuang langkung saé sareng ngahontal tujuan khusus, sapertos mangtaun massa otot ou leungit beurat.

Dina téks ieu, anjeun diajar langkung seueur ngeunaan cara olahraga sareng nutrisi fungsional, ogé indikasi milarian ahli gizi dina kaayaan anu béda.

Naha anjeun resep artikel dinten ieu dina Fungsional vs Gizi Olahraga | Nyaho bédana sateuacan angkat ka ahli gizi?