Skip to eusi
ingetan cairan

Retensi cairan: Ngartos naon anu kudu dilakukeun pikeun ngirangan bareuh awak

Waktu maca: 7 menit

Salah sahiji masalah anu paling umum anu disanghareupan ku jalma nyaéta ingetan cairan sarta eta dibangkitkeun bareuh awak hébat.

Gumantung kana tingkat ingetan cairan, éta tiasa nyababkeun masalah anu langkung serius, sapertos ingetan cairan ngabalukarkeun hipertensi.

Ku kituna, tujuan artikel ieu pikeun némbongkeun Anjeun cara ngurangan bareuh dina awak disababkeun ku ingetan cairan. Tindak lanjut!

Ubar imah pikeun ingetan cairan

Aya cara pikeun ngurangan ingetan cai ngaliwatan ubar home pikeun ingetan cairan, sakumaha dina kasus teas nu mantuan pikeun deflate, contona.

Sababaraha jinis tea anu ngahasilkeun hasil anu langkung saé pikeun ngirangan ingetan nyaéta dandelion sareng waru.

Naha urang gaduh ingetan cairan?
Naha urang gaduh ingetan cairan?

3 hal anu tiasa nyababkeun ingetan cairan

Ingetan cai tiasa gaduh seueur sabab, tapi tilu hal utama anu nyababkeun masalah ieu bakal dipikanyaho dina topik salajengna. Naon anu tiasa nyababkeun ingetan cairan? :

Natrium

Konsumsi natrium kaleuleuwihan mangrupikeun salah sahiji panyabab utama ingetan cairan, sareng kalolobaan jalma ngalakukeun kasalahan sapertos kieu.

Tip pikeun ngahindarkeun masalah ieu nyaéta ngirangan konsumsi uyah, ngagentos ku pilihan anu langkung séhat, sapertos bumbu halus sareng uyah herbal, contona.

Ngambek

Peradangan dina awak sanggup ngahasilkeun ingetan cairan anu langkung ageung sareng bareuh awak, sareng tiasa disababkeun ku sababaraha faktor, sapertos panyakit atanapi trauma, contona.

Gajih

Konsumsi lemak kualitas rendah, sapertos lemak trans sareng jenuh, ogé tiasa ngahasilkeun anu langkung ageung ingetan cairan.

Tip utama nyaéta pikeun salawasna milih anu disebut "lemak alus", nyaéta lemak teu jenuh, sapertos anu aya dina alpukat, minyak zaitun sareng kastanye.

MACA >>>  Suplemén Gain Otot Pasca Latihan Pangalusna 

Kumaha ngaleungitkeun ingetan cairan sareng kembung

kéngingkeun kumaha ngaleungitkeun ingetan cairan sareng ngirangan bareuh dina awak, aya sababaraha tip anu bakal ngaleungitkeun masalah ieu sakali sareng salamina, kumaha carana ngaleungitkeun bareuh:

  • Drainase limfatik mangrupikeun cara anu saé pikeun ngirangan ingetan cai, naha dilakukeun ku panangan atanapi nganggo alat khusus.
  • Nengetan anjeun dahareun, sabab éta kadaharan tiasa duanana mangpaat pikeun kaséhatan Anjeun jeung emaciation, sabab ogé bisa ngabalukarkeun masalah serius bareuh awak jeung ingetan cai
  • Pamakéan obat, suplemén atawa kadaharan diuretik ngajadikeun bédana badag pikeun saha anu hayang ngurangan bareuh dina awak. Dua pangobatan anu pangsaéna pikeun tujuan ieu nyaéta furosemide sareng hydrochlorothiazide.
bareuh jeung ingetan cairan
bareuh jeung ingetan cairan

3 kabiasaan pikeun ngajawab ingetan cairan

Saha anu hoyong langkung ageung ingetan cairan kedah nempatkeun dina rutin anjeun sababaraha kabiasaan sapopoé anu pohara efisien, tingali kumaha ngabéréskeun ingetan cairan:

  • Inuman sahenteuna dua liter cai sadinten, sabab ngabantosan ngirangan cairan anu disimpen sareng ngaleungitkeun racun tina awak.
  • Latihan fisik unggal dinten, sahenteuna 30 menit sadinten, anu ngabantosan ngirangan ingetan cairan
  • Intake langkung seueur teas diuretik, anu ngamungkinkeun a leungitna beurat kusabab pangurangan anu langkung ageung dina ingetan cairan, ngirangan racun awak, sapertos kasus horsetail sareng tea waru.

Kumaha carana nyegah ingetan cairan

A ingetan cairan bisa dihindari cukup éfisién ngaliwatan sababaraha tips dasar.

Anu kahiji nyaéta ngonsumsi katuangan anu beunghar kalium, sabab ngamajukeun kaséhatan anu langkung ageung pikeun jantung, ogé ngabantosan ningkatkeun produksi cikiih sareng ngaleungitkeun cairan.

Sababaraha pangan pangalusna beunghar jenis ieu gizi nyaéta melon, cau, alpukat jeung tomat.

Ngurangan atanapi ngahindarkeun konsumsi katuangan anu beunghar karbohidrat Kadaharan anu disampurnakeun, sapertos gula, ngabantosan nurunkeun tingkat glukosa getih sareng sékrési insulin kana getih.

Bédana dina ingetan cairan vs gajih

Geus ilahar keur bingung bédana dina ingetan cairan vs gajih, sarta dipercaya yén ngurangan konsumsi pangan nu nahan leuwih cair mantuan leungit gajih.

Nanging, éta gendut awak nyaéta paningkatan dina volume sél anu ngawangun jaringan adiposa.

Bareuh awak disababkeun ku paningkatan jumlah cairan anu aya dina rohangan antara sél lemak dina awak.

Kumaha carana nyegah ingetan cairan nalika kakandungan

Jalma anu hoyong nyingkahan ingetan cairan nalika kakandungan tiasa nganggo sababaraha strategi anu bakal ngabantosan ngahindarkeun masalah ieu anu nyababkeun bareuh dina awak.

Sababaraha cara utama pikeun meunangkeun kumaha carana nyegah ingetan cairan nyaéta:

  • Inuman sahenteuna 3 liter cai sadinten
  • Ngajaga diet saimbang
  • Ulah aya dina posisi anu sarua pikeun jam lila
  • Ngurangan konsumsi pangan nu ngaronjatkeun ingetan cai, kayaning kopi, cookies, coklat jeung inuman lemes
  • terang langkung seueur ngeunaan kumaha carana nyegah ingetan cairan nalika kakandungan
MACA >>>  Panggantian Dahareun: Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan produk ieu!

Menstruasi sareng ingetan cairan

Menstruasi ngabalukarkeun masalah badag nu kareseban sareng ingetan cairan, nu alatan kanaékan produksi progesteron.

Éta tiasa ditingali boh dina payudara sareng di daérah beuteung, tapi saatos aliran menstruasi tingkat hormon ieu turun, anu nyababkeun bareuh dina awak ngirangan.

Kumaha ngurangan ingetan cairan salila periode menstruasi

Pikeun anu hoyong ngirangan ingetan cairan, Cara anu pangsaéna nyaéta ngonsumsi vitamin E, zat gizi anu penting pikeun ngirangan bareuh awak. kumaha carana ngurangan ingetan cairan salila periode menstruasi.

Anjeun tiasa meakeun saloba suplemén vitamin E, kitu ogé pangan beunghar gizi ieu, kayaning siki minyak.

Naha kontraséptif ngabalukarkeun ingetan cairan

Pamakéan kontraséptif ogé ngahasilkeun, salaku konsekuensi, kanaékan nepi ka 5 kg dina awak awéwé, anu lumangsung alatan ingetan cairan, alatan hormon hadir dina pil. kontrasépsi ngabalukarkeun ingetan cairan.

Nu leuwih luhur konsentrasi hormon ieu dina kontraséptif nu awéwé nyokot, nu gede ingetan cai.

Kumaha ngaleungitkeun ingetan cairan disababkeun ku kontrol kalahiran

Kumaha ngaleungitkeun ingetan cairan disababkeun ku kontrol kalahiran ? Cara pangalusna pikeun nyingkahan ingetan cairan pikeun anu ngagunakeun alat kontrasépsi nyaéta ngonsumsi kadaharan atawa suplemén anu miboga sipat diuretik, saperti melon, seledri, samangka jeung bayem.

Cellulite sarta ingetan cairan

Cellulite tiasa muncul dina awak kusabab seueur alesan, tapi salah sahiji panyabab utama ieu nyaéta ingetan cairan.

Mindeng, awéwé teu boga cellulite, tapi ngan irregularities sarupa dina pele anu disababkeun ku cellulite sarta ingetan cairan.

Naha ingetan cairan ngabalukarkeun hipertensi?

Leres, salah sahiji masalah pangbadagna disababkeun ku ingetan cairan dina awak nyaéta mecenghulna hipertensi.

Naon ubar pikeun ingetan cairan?

Seueur pangobatan ngabantosan pikeun ngahindarkeun masalah ingetan cai, tapi pikeun éta kedah diresmikeun ku profésional médis.

Ubar anu pangsaéna pikeun tujuan ieu nyaéta spironolactone, furosemide sareng hydrochlorothiazide.

Naon suplement pikeun ingetan cairan

Suplemén mangrupikeun sekutu penting pikeun dihindari ingetan cairan jeung bareuh dina awak, sarta aya 3 sahijina kalawan kualitas pangluhurna pikeun anjeun pikeun ngahontal tujuan anjeun.

MACA >>>  Goji Vita

viper hideung

Black Viper mangrupikeun salah sahiji suplemén anu paling penting pikeun tujuan ieu, sabab éta gaduh pangaruh anu kuat pikeun ngirangan cairan anu disimpen dina awak sareng bengkak anu disababkeun ku aranjeunna. hideung viper meuli.

hideung viper meuli
hideung viper meuli

Mamba hideung

Hideung Mamba mangrupakeun suplement kalawan kakuatan slimming pisan tinggi, mantuan pikeun ngaduruk gajih awak jeung ngurangan ingetan cairan éféktif tingali leuwih dina Mamba Hideung mésér.

Mamba Hideung mésér
Mamba Hideung mésér

Lipo 6 hideung

Lipo 6 Hideung mangrupakeun suplement unggulan sejen kalawan poténsi thermogenic gede pisan, mantuan pikeun merangan bareuh awak disababkeun ku ingetan cairan. lipo 6 hideung meuli.

Lipo 6 Hideung mésér
Lipo 6 Hideung mésér

Naraka

Tungtungna, aya Hellfire dina pasaran, nu mangrupakeun produk anu pohara kuat pikeun ngandung penampilan cellulite disababkeun ku ingetan cair. hellfire meuli.

Hellfire Meuli
Hellfire Meuli

Naon diuretik anu pangsaéna pikeun nahan cairan?

xpel

O xpel meuli bisa dianggap salaku suplement diuretik pangalusna dina pasaran, ngurangan ingetan cairan dina awak jeung bareuh di sakabeh wewengkon, kayaning beuteung jeung suku, eta dianggap diuretik pangalusna pikeun ingetan cairan.

Xpel mésér
Xpel mésér

Naon tea pikeun ingetan cairan

O tea ingetan cair éta ogé mangrupa sekutu penting pikeun henteu nahan cairan dina awak, sakumaha dina kasus waru, dandelion na horsetail.

Naon pangan ngabalukarkeun ingetan cairan

Dahareun ogé jalan pisan éfisién pikeun nyegah masalah tina ingetan cairan, Éta sababna penting pikeun terang mana anu nyababkeun kaayaan ieu.

Diantara anu utama anu anjeun kedah dihindari nyaéta sosis, tuangeun kaleng, anu beunghar lemak, gula sareng, khususna, natrium, anu kaleuwihanana nyababkeun paningkatan dina ingetan sababaraha jinis cairan. pangan naon ngabalukarkeun ingetan cairan.

kacindekan

Sakumaha anjeun tingali, éta ingetan cairan Éta mangrupikeun salah sahiji masalah anu paling umum anu disanghareupan ku seueur jalma sareng penting pikeun ngartos kumaha cara ngahindarkeunana, anu tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, kalebet suplement ingetan cairan.

Dina téks ieu, anjeun diajar ngeunaan tip anu paling penting ngeunaan cara ngirangan bareuh awak anu disababkeun ku ingetan, sapertos nyandak tea diuretik, tuang tuangeun sareng obat-obatan anu ditujukeun pikeun tujuan ieu.

Naha anjeun resep artikel dinten ieu ngeunaan Ingetan cairan: Ngartos naon anu kedah dilakukeun pikeun ngirangan bareuh awak?