Skip to eusi
Kumaha ngalakukeun diet ketogenic

Kumaha Ketogenic Diet Gawé

Waktu maca: 4 menit

Kasohor pikeun efisiensi dina leungitna beurat, Anu diit geus tetep preferensi pikeun sababaraha taun ayeuna. Kasuksésanna disababkeun ku promosi leungitna beurat gancang kusabab konsumsi rendah karbohidrat sareng konsumsi lemak sareng protéin anu luhur. 

Nanging, sabab éta mangrupikeun diet anu terbatas, éta tiasa nyababkeun seueur Pangaruh samping da teu kedah lami-lami teu ku sarerea.

Ieu mecenghul dina awal abad ka-XNUMX salaku diet terapi dina pengobatan epilepsy, massana Kinérja pikeun leungitna beurat sarta geus mekar leuwih taun. Sababaraha ngabela ngaku yén éta ogé boga pangaruh mangpaat ngalawan diabetes, kanker, sclerosis, Parkinson jeung Alzheimer. 

Gagasanna nyaéta nyiptakeun lingkungan dina awak anu sami sareng puasa anu berkepanjangan, ku kituna awak bakal dianggo salaku bahan bakar awak keton anu dihasilkeun ku konvérsi ati. gendut dina glukosa sabab dina jumlah anu langkung ageung dina getih, awak keton ngirangan frekuensi serangan epilepsi.

Kumaha cara diet ketogenic?

Ku drastis ngurangan karbohidrat, sumber utama tanaga, awak néangan sumber alternatif séjén suluh kayaning gajih, nu dirobah ku ati sarta ngahasilkeun kaayaan métabolik disebut ketosis.

Nalika awak asup kana kaayaan ieu, éta jadi pohara efisien dina ngarobah gajih jadi énergi jeung awak keton dihasilkeun boga kamampuhan pikeun campur dina produksi hormon aub dina napsu, kayaning ghrelin.

MACA >>>  Diét cair

Éta sacara signifikan ngirangan gula getih sareng tingkat insulin sareng gaduh seueur kauntungan kaséhatan sanés sapertos ngubaran migrain, binge eating, gangguan bipolar, autisme, gangguan bobo, nyeri sareng peradangan.

Sabaraha lami awak nyandak kana ketosis?

Rata-rata, butuh 2-4 dinten kanggo ketosis kalayan gula getih rendah. 

Sababaraha gejala bisa timbul dina prosés ieu kayaning napas goréng, rasa logam dina sungut, nyeri sirah, gangguan saré, ngarareunah pencernaan, kinerja olahraga goréng, turun fungsi méntal, kelemahan sarta seueul. Nanging, saatos adaptasi, awak bakal biasa kana cara anyar ngahasilkeun énergi sareng gejala ieu ngaleungit. 

Pikeun ngaleutikan gejala ieu, anjeun tiasa ngamimitian diet rendah karbohidrat dina sababaraha minggu kahiji sareng laun-laun ningkatkeun konsumsi lemak dugi ka ngaleungitkeun karbohidrat.

Naon anu anjeun tiasa tuang dina diet ketogenic?

Sacara umum, éta diwangun ku 75% lemak, 20% protéin sareng 5% karbohidrat. Konsumsi karbohidrat nyaéta antara 20 dugi ka 50 gram per dinten. 

Jumlah macronutrients anu individualized, nurutkeun unggal tujuan jeung rutin pribadi. 

Sayuran sadayana diidinan, sareng sayuran ampir sadayana diidinan kecuali kentang, singkong sareng umbi jinisna, anu ngagaduhan jumlah karbohidrat anu langkung luhur.

Buah anu diidinan nyaéta kalapa sareng alpukat. 

Sumber lemak sapertos mentega, kacang, krim sareng gajih babi kalebet dina ménu. Sapertos minyak séhat: Minyak Zaitun Extra Virgin, Minyak Alpukat, Minyak Biji rami, Minyak Wijen, Minyak Kalapa.

Kacangan jeung siki kayaning kacang atawa mentega suuk, almond, macadamias, flaxseeds, chia, siki sunflower, siki waluh.

MACA >>>  Diét NASA: Naon éta? Kumaha jalanna? Naha anjeun ngirangan beurat? [Pilari sadayana di dieu!]

Keju lemak sapertos mozzarella, gorgonzola, embe, biru

Endog jeung sapi, hayam, kalkun, babi, Bacon 

Kadaharan anu dilarang:

Kadaharan naon waé anu ngandung karbohidrat kedah ngirangan atanapi ngaleungitkeun tina ménu:

kadaharan Gula: inuman lemes, jus buah, kueh, és krim, cookies, permen

Kekacangan : buncis, lentil, buncis, kacang polong

Séréal: Gandum, sangu, pasta, roti

Umbi: kentang, singkong, ubi jalar, ubi

Buah: euweuh buah iwal alpukat, kalapa jeung strawberry

Kadaharan olahan diet, tanpa lemak atanapi tanpa gula

Alkohol: bir, anggur, arwah

Saos siap: saos tomat, mayonnaise, mustard

Diet ieu kedah dilaksanakeun pikeun waktos anu pondok sabab cukup ketat sareng ieu tiasa ngahasilkeun sababaraha épék négatip sareng résiko kaséhatan. Éta henteu saimbang gizi sahingga kedah dilaksanakeun dina pangawasan profésional. ahli gizi sareng maksimal 6 bulan.

Bisa lumangsung: déhidrasihiperkolesterolemia, hipoglisemia, sirosis, lemak ati, batu ginjal, élévasi asam urat, parobahan dina siklus wirahma sirkadian, krisis hipertensi sareng parobahan dina métabolisme.  

Naon menu diet ketogenic?

Ieu conto menu hiji poé:

Sarapan: yogurt pinuh gajih + strawberries + 2 endog scrambled dina mentega + kopi jeung minyak kalapa

Dahar beurang : 1 fillet salmon dipanggang dina minyak zaitun extra virgin + sabagian brokoli tumis bawang bodas + aneka salad sayuran 

Snack: sakeupeul kacang + strawberries jeung blueberries + ½ alpukat

Dahar beurang: 1 stik drum bakar + sayuran sadaya-anjeun-bisa-dahar + siki waluh

Dahar beurang: Omelet kéju dina mentega

Sabaraha pon anjeun tiasa leungit dina diet ketogenic? 

Teu mungkin pikeun ngitung pasti sabaraha beurat anjeun bakal leungit sabab unggal individu boga adaptasi jeung kabutuhan maranéhanana, tapi dipikanyaho yén lamun pakait sareng program aktivitas fisik leungitna malah leuwih gede. 

MACA >>>  Desserts Kabugaran: Tingali di dieu resep dessert anu dileupaskeun!

Ati-ati kedah dilaksanakeun nalika ngarencanakeun diet ieu salaku larangan anu ngadadak gizi eta bisa memicu a binge dahar, ngarah kana paku lapar sarta sanggeus ahir na, pangaruh rebound bisa lumangsung, ngarah kana meunangkeun deui tina leungitna beurat atawa malah gaining malah leuwih beurat ti saméméhna. 

Dina ahir diet, karbohidrat anu dipiceun kedah laun-laun diwanohkeun deui dina strategi dahareun anu ngamungkinkeun ngajaga beurat.